Το arcade βγαίνει από τον τάφο του και γίνεται ζόμπι. (Sneak-peak στο project Δεκεμβρίου)

Πριν μερικές μέρες αποφάσισα να συναρμολογήσω ένα πανάρχαιο GATEWAY που μου ξέμεινε από πρόπερσι και η μητρική του πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον τοίχο του Margrave.

Αυτό το μηχάνημα άνηκε σε μια μαλάκω γιαγιά που μάλλον καταλάθος μένει στον Κορυδαλλό, εφόσον έχει νοοτροπία Κολωνακίου, ονόματι Ελένη Ξ. (για λόγους ανωνυμίας, ας πούμε ότι το επώνυμο κάνει ομοιοκαταληξία με το Ξεκωλιάρη). Τότε δούλευα σε μαγαζί με υπολογιστές και το είχε φέρει για επισκευή. Δεν είχε κάποια τραγική βλάβη, απλά είχε φτυσμένους πυκνωτές. Επειδή όμως θεωρούσε ότι τα 35 ευρώ που ζητήσαμε για έλεγχο και επισκευή ήταν υπερβολικό ποσό, το PC βαφτίστηκε "καμένο" και η κυρία Ελένη πλήρωσε 80 ευρώ για ένα άλλο, πιο αργό και πολύ πιο ογκώδες.

Μετά από 2 χρόνια άλλαξα πυκνωτές, έκανα μια αναβάθμιση στο BIOS και το συναρμολόγησα. Όλα ΟΚ, το μηχάνημα δούλεψε κανονικά και ήρθε η ώρα για Windows. Πειραματικά πέρασα μία μίνι έκδοση των XP για να το χρησιμοποιήσω σαν καταγραφικό στην εξώπορτα. Το πρόβλημα είναι ότι το PC καίει χλωροφύλλη. Πολύ, αλλά ΠΟΛΥ μπρίκι... Έχει επεξεργαστή Pentium III στα 733 ολόκληρα MHz, 256 Mb RAM και onboard κάρτα γραφικών με (γουάου) 32Mb μνήμη. Δεν μου έκανε καμία, μα καμία εντύπωση όταν το μηχάνημα έκανε μισή ώρα να εκκινήσει και να φορτώσει το λειτουργικό. Επιπλέον, το μέγεθός του είναι πάνω-κάτω ίδιο με ένα μικρό κουτί δημητριακών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σφηνώσω μέσα την full-profile All-in-wonder 128 Pro που προσέχω σαν κόρη οφθαλμού από το 2001 και προορίζω για εγκατάσταση σε καταγραφικό.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αφαιρέσω τη μητρική από το κουτί και να την μετατρέψω σε arcade, σαν αυτά που τάιζα με πολλά δεκάρικα όταν ήμουν πιτσιρικάς στα τέλη της δεκαετίας του 80. Ευτυχώς έχω μπόλικα εξαρτήματα και εργαλεία για να μεταμορφώσω τη σκέψη σε πράξη.

Ξεκινάω την επόμενη βδομάδα, αν η σχολή το επιτρέπει και ο καιρός είναι καλός. Μάλλον θα το φορτώσω με Windows 98 SE, πλήρες MAME και  μερικά παιχνίδια που λάτρευα ως παιδί (Pandemonium, Heart of Darkness, Neverhood, Shivers κλπ κλπ). Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το σίγουρο είναι ότι θα αναρτήσω σαφή σχέδια, πλήρη οδηγό και θα βάλω και δώρο το λογισμικό αν κάποιος θέλει να το προσπαθήσει.

Update σε μία βδομάδα. ΟΒΕΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου