UPDATE: Το arcade βγαίνει από τον τάφο του και γίνεται ζόμπι.

Έχω όλα τα υλικά έτοιμα και πάω να πάρω ξυλεία για το arcade. Τελικά δεν θα παρουσιάσω τον οδηγό σε ένα κομμάτι, κυρίως επειδή θα έπρεπε να σχεδιάζω και να γράφω τρία 24ωρα για να παρουσιαστεί. Αντί αυτού, θα παρουσιάζω κάθε μερικές μέρες την πρόοδο που έχει γίνει.

ΦΑΣΗ A:

1. Βρήκα σε ιστότοπο με δημοπρασίες μία παλιά Philips 17", με ελαφρύ πρόβλημα στο μαγνητισμό της. Την τσίμπησα, πρώτον επειδή κόστισε 1 ευρώ και δεύτερο επειδή ήθελα μία νότα παρακμής στο όλο project. Ξέρω ότι τα περισσότερα arcade είχαν 19" οθόνες, αλλά θα ζήσω και με τη 17άρα, λύνοντας ταυτόχρονα και το πρόβλημα χώρου που έχω. Το πολύ καλό με αυτή την υπόθεση είναι ότι η οθόνη έχει μόνο 4 βίδες που την κρατάνε κλειστή και την αποσυναρμολόγησα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επιπλέον, ο σωλήνας κενού (το τζάμι της οθόνης με όλο το μέσα τμήμα) έχει σιδερένιο στεφάνι, πράγμα που κάνει πολύ εύκολο το μοντάρισμά της σε ξύλο. Ιδού:


2. Τελικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το PC της κυρίας Ελένης. Είναι πολύ δύσκαμπτο και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι drivers για Win98. Θα σκεφτώ τι θα το κάνω, μάλλον θα καταλήξει στον τοίχο. Αντί της πειραγμένης μητρικής, βρήκα ξεχασμένη στην αποθήκη μου αυτή:
Αυτή τη μητρική την αγοράσαμε με τον αδελφό μου κάπου ανάμεσα στα έτη 1998 και 1999 και απλά ΓΑΜΑΕΙ ΚΩΛΟΥΣ. Τρέχει εύκολα τα ΧΡ, φοράει δύο ειδών μνήμες, έχει ένα πολύ αξιοπρεπή onboard επεξεργαστή και έχει 64Mb κάρτα γραφικών, συμβατή με Direct-X 9.0c. Επιπλέον, μετά από 3 χρόνια καθημερινής κακομεταχείρησης με Lineage II, την έστειλα στην αποθήκη μου από τις αρχές του 2005 (σχεδόν 6 χρόνια πριν) και σήμερα απλά την σύνδεσα και ξεκίνησε. Τέλος.

3. Λειτουργικό. Ειλικρινά δεν ξέρω τι ναρκωτικά παίρναμε πριν 12 χρόνια και τα Windows 98 μας φαίνονταν γαμάτα. Πραγματικά παιδεύτηκα πολύ να βρω δισκέτα 3,5" για να κάνω εγκατάσταση. Να μην αναφέρω τα τυμπανάκια που βαράνε για 670 λεπτά μέχρι να ρυθμίσει τις plug & play συσκευές. Όσοι κάνανε format τότε, πραγματικά είχαν αρχίδια που ακουμπούσαν στο έδαφος...

Για να δώσω μία ιδέα, θα αναφέρω το εξής: Δεν μπορείς να κάνεις format από το CD εγκατάστασης. Πρέπει να έχεις ήδη άδειο σκληρό δίσκο, ή αν δεν έχεις, έπρεπε να είχες προνοήσει από πριν να φτιάξεις μια δισκέτα εκκίνησης, την οποία θα βρεις -πού αλλού- στον πίνακα ελέγχου, στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων. Πολύ λογικό να είναι εκεί. Επίσης, πολύ λογικό να σου βρίσκεται ένα floppy drive και μία δισκέτα 6 χρόνια μετά την κατάργησή τους...

Όπως και να χει, το πέρασα το καταραμένο και δουλεύει γρήγορα. Έχω μόνο ένα προβληματάκι με τα USB, που μάλλον δεν θα επιχειρήσω να διορθώσω. Πέρασα και μερικά παιχνίδια 10ετίας και βάλε και έλιωσα για μερικές ώρες...

4. Δεν έχει 4, άντε στις δουλειές σας. Πάω να πάρω ξυλεία. Το επόμενο update θα έχει και σχέδια.

Credit στο Ματθαίο που φορτώθηκε την οθόνη και την κουβάλησε από το Χαλάνδρι μέχρι το Αιγάλεω.

ΟΒΕΡ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τούμπανος.

Κυριάκος είπε...

Βασικά σαν άστεγος τούμπανος ήσουν με την οθόνη μέσα στο μετρό...

Δεν βρίσκω ξύλο ρε, έχει γενική έλλειψη.

Μάλλον θα πάει για αρχές Ιανουαρίου.

nihilio είπε...

Απλό ρησπέκτ.

Ανώνυμος είπε...

Τα se 98 από ότι θυμάμαι κυκλοφορούσαν σε cd με δυνατότητα έτοιμου boot.
Κάποιες φορές που είχα προβλήματα στην εγκατάσταση win xp λόγω του NTFS χρησιμοποιούσα το cd των 98se για να μπουτάρω και να φορμάρω τον σκληρό σε FAT16 η FAT32. Αποτέλεσμα και ο περισσότερο δύστροπος σκληρός δίσκος δούλευε και μάλιστα σφαίρα. Κατά την εκκίνηση στην πρώτη μπλέ οθόνη πατούσες 2 φορές το F3 αυτό σε έβγαζε σε γραμμή εντολών και με την εντολή fdisk τροποποιούσες το partition του σκληρού όπως ήθελες μετά από μια επανεκίνηση και απλό format στην γραμμή εντολών μπορούσες να προχωρήσεις σε εγκατάσταση των win98.
Μπράβο φίλε μου θύμησες τις ατελείωτες ώρες που χάλασα για να επισκευάζω χρέπια φίλων (format και εγκατάσταση συνολικά 2 ώρες και 40 λέπτά) κάποτε........

Κυριάκος είπε...

Πάρα μα πάρα πολύ σωστός Ανώνυμε. Τα vanilla Windows 98 όμως δεν είχαν αυτή την επιλογή και μας παίδευαν. Βλαστήμαγα 2 ώρες και μετά πέρασα τα SE και λυτρώθηκα.

Δημοσίευση σχολίου